POČETNA INFORMACIJE ČLANOVI KLUBA TROFEJ IGOR BAKOČ KONTAKT

Škola rukometa sc Voždovac je nastala u proleće 2002.,a ideja se rodila u neformalnom razgovoru između tadašnjeg direktora sportskog centra Voždovac Čolić Bogdana i Kandić Saše.

U ovu avanturu Kandić Saša je krenuo sa deset crvenih adidas lopti u džaku i dvadeset markera, bez ijednog člana.

Sa velikom željom je krenuo u stvaranje treće škole rukometa u svojoj karijeri ali po prvi put svoje škole rukometa, sa idejom da njegova deca imaju najbolje uslove za rad u Beogradu i da se deca razvijaju u Hramu rukometa na Banjici, u čemu je i uspeo.
Škola je sa radom krenula 02.09.2002. Pilot projekat škole je bio da se treninzi održavaju pre i popodne, utorkom, četvrtkom i petkom u dva termina. Ono što je zanimljivo je da deca do tada nikada nisu trenirala na Banjici i da su naša deca po prvi put u istoriji centra dobila priliku da treniraju u Hramu rukometa.
U prve dve godine klub je imao i dečake i devojčice. U radu sa devojčicama pomagao je profesor Božić Voja, koji je svojim iskustvom pomagao u održavanju kontakta sa svim profesorima fizičke kulture na opštini Voždovac. Osnovna škola Bora Stanković nam je bila baza i iz te škole je prvih godina bilo 90% polaznika naše škole rukometa. Zanimljivo je i to da je ta škola dala i prvog A reprezentativca Ivanišević Tibora, kao i prvog pionirskog reprezentativca Cvetković Miloša. Počeli smo sa generacijom 1990., a vrlo brzo smo okupili i devojčice i dečake 1991.godište.
Na prvom kampu tokom zimskog raspusta 2003.godine smo prvi put prešli magičnu cifru u to vreme od 50 članova. Naime, imali smo u tom trenutku 56 polaznika.
Prvi rezultati škole su ostvareni 2003.godine gde smo u decembru osvojili prvo mesto na mini ligi sa dečacima 1993.godište, a devojčice 1991.godište su osvojile treće mesto.
Tokom narednih godina klub se rapidno razvijao, pa smo 2004.godine imali četiri muške i tri ženske generacije. U to vreme nas je napustio profesor Božić, a pridružio nam se Milošević Branko kao trener.
Zbog velikog broja članova muške generacije, devojčice smo priključili drugim klubovima.
Klubu se 2005. godine pridružuje i trener Vukojević Andreja.

pic

Uz Trifunović Božidara koji je od početka osnivanja bio u klubu od 2007. do 2009. je pomagao i Goati Slobodan.
Prvu seniorsku ekipu smo formirali 2007. godine, sastavljenu od naših igrača rođenih 1990. i 1991. i te godine smo zauzeli drugo mesto u srpskoj ligi.
Najveći istorijski uspeh kluba, pored četiri A reprezentativca koje smo dali našoj državi, je ulazak u SBRL u sezoni 2017/2018 sa igračima koji su ponikli u našoj školi.
O uspesima svih naših generacija možete pročitati u sekciji istorijat kluba.
Ono što je bitno je to da smo 2012. godine fuzionisanjem sa ORK Stari grad krenuli takmičenje u PRLC i tako u kontinuitetu već 11 godina kroz seniorski tim dajemo isključivo šansu našoj deci da se pravilno razvijaju.
Klub se inače svih ovih godina bavi i humanitarnim radom.
Preko tri stotine dečaka i devojčica, pre nego što smo pokrenuli projekat besplatne škole rukometa, je dobilo šansu da se besplatno bavi sportom, kao i da odlaze na pripreme i u inostranstvo na lično odricanje Saše Kandića.
Takođe smo učestvovali u humanitarnoj akciji udruženja likovnih umetnika Srbije pod nazivom Zvona Metohije, gde smo u više navrata svojim novčanim prilozima pomagali obnavljanje crkava u velikoj Hoči. Zajedno sa opštinom Voždovac smo decu sa Kosova i Metohije, kako srpsku tako i drugih nacionalnosti, darivali poklonima i organizovali im razne sportske akcije, za šta smo dobili plaketu od udruženja roma, gospodina Ackovića.
Od 2015. godine na klupski 13. rođendan smo doneli odluku da napravimo besplatnu školu rukometa za decu, jedinu u Beogradu.
Pored sporta, bitan akcenat je na obrazovanju i očuvanju tradicije.
Tako da smo za sve ove godine organizujući pripreme u Grčkoj, vodili svoju decu putevima ratnika iz I svetskog rata, posetili Zejtilnik, Hakovo i Svetu goru.

Danas klub broji oko 120 članova, ima deset selekcija sa kojima se takmiči u PRLB i LMK, i sa najmlađima učestvuje na mini rukometnoj ligi.

Klub od 2014. dobija značajnu pomoć od opštine Voždovac dolaskom Savić Aleksandra i od tada u kontinuitetu opština Voždovac i dan danas pomaže klub, kao i sve ostale sportske sekcije na teritoriji naše opštine.